Kattungar

Planerade kullar

Våra kattungar & tidigare kullar

Vid köp är våra katter:

Minst 12-14 veckor gamla
Registrerad i SVERAK med stamtavla
ID-märk med chip
Vaccinerad två gånger mot kattpest och kattsnuva
Avmaskad
Veterinärbesiktigad med intyg, ej äldre än 7 dagar
Försäkrade mot dolda fel samt individuellt försäkrad

"Skogisen" - Norsk Skogkatt

Hemland: Norge

Raskategori i Svergie: Semilånghår (kategori 2)

Storlek: Skogisen är en stor vuxen katt. Hanar väger ca 5-7 kg och honor ca 3,5-6 kg.

Huvud: Ska vara liksidigt triangulärt sett framifrån, och sett i profil ska det visa en lång rak linje utan någon inbuktning. Hakan ska vara kraftig.

Ögon: Ska vara stora, fylliga och lätt snedställda.

Öron: Ska vara höga och öppna med god bredd vid basen och högt ansatta på hjässan. Deras yttersidor ska fullfölja de raka kindlinjerna mot hakan. De bör vara väl behårade och ha lodjurstofsar på spetsarna.

Kropp: Skogisens kropp ska vara kraftfullt byggd och smidigt långsträckt. Den ska vara högbent och ha högre bakbe än framben, men ändå lutar rygglinjen i profil bara marginellt ned mot manken från länden.

Hårlag: Pälsen räknas som semilånghår, men kan trots det nå ansenlig längd, både på kroppen och svansen. Den ulliga underullen är vintertid riklig och täcks av glansigt, tämligen grovt och vattenavisande täckhår över ryggen och sidorna.
Kring hälsen finns en fyllig krage, som blidar ett yvigt "skjortbröst" på bringan, och på bakbenen ser det ut som om katten vore klädd i gammeldags golfbyxor som slutar vid hasen.
Sommartid burkar pälsen nästan likna en korhårigpäls, så kort och slätliggande blir den ofta efter vårfällningen, men om inte annat skvallrar fanan på svansen om långhårighet.

Färg: Alla färger är tillåtna utom maskfärgad och färgerna lila, choklad, kanel.

Temperament: Livlig, pratsam och sällskaplig. Den trivs ihop med andra katter och djur.