Om oss

Om oss

Mitt namn är Veronica Kullman och jag bor i det natursköna Hälsingland. Min familj består av maken Henrik och våra härliga ungdomar Caroline och Linus, hunden Liam samt katterna såklart.

Min första skogkatt (CH S*Tassajaras Cambozola) köpte jag våren 1998 och den andra (GIC S*Wildowoods Qumla) köpte jag sommaren samma år, men innan har jag haft både huskatter och en chinchillaperser. Det var i och med persern som jag blev intresserad av raskatter och kom så småningom på att det var Norsk Skogkatt med sitt härliga temperament och lite vilda utseende jag ville ha. Stamnamnet Lo-Look's registrerades 1998 och uppfödningen har funnits sedan dess. För tillfället har jag två st honor och en hane.

Jag har ställt ut mina katter en del. Jag tycker det är roligt och spännande med utställningar och man träffar likasinnade, får vänner och självklart är det spännande att se hur det går för katterna!

Målet med avelsarbetet är att få sunda, friska, trevliga och rastypiska skogisar med storlek. Därför är jag noggrann när jag letar efter lämpliga hanar till mina honor. De ska harmonisera varandra i utseende, temperament och storlek. Ibland kan det ta lite tid mellan kullarna då jag kanske inte alltid på en gång hittar den kombination jag söker. Jag gör ingen parning som jag inte själv skulle kunna tänka mig att spara någon kattunge från.

När vi har kattungar får de växa upp i familjen och vara med i det vardagliga livet. De har möjlighet att vara ute i våran kattgård om de vill men springer gärna runt i alla skrymslen och vrår inne i huset också. När de lekt en stund kan de somna lite var som helst: i bokhyllan, i någon liten kartong, på datorns tangentbord eller liknande.

Våra kattungar är leveransklara då de är 12-14 veckor gamla. Då är de fullvaccinerade, registrerad i SVERAK, avmaskad, veterinärbesiktad och chippade. Kattungarna är försäkrade mot s.k. dolda fel. Självklart stöttar jag och försöker ge svar på frågor som du kanske har både före och efter kattungeköpet.

Våra katter kan vara bärare av amber.